Informeer-investeer.nl

Nexo review

Wat is Nexo?

Nexo is een platform wat in 2018 is opgericht en ernaar streeft om professionele financiële diensten naar de wereld van de digitale activa te brengen. Nexo is opgericht door Credissimo, dit is een grote toonaangevende fintech-groep die miljoenen klanten in Europa bediend. Bij Nexo kunnen gebruikers fiat geld leningen verkrijgen met een onderpand op de crypto-activa van de gebruikers. In makkelijke woorden kunnen gebruikers door middel van hun cryptocurrencies over te zetten naar het platform een lening verkrijgen dat evenredig is aan de waarde van hun crypto wallet op het platform.

Bij Nexo kun je niet alleen je crypto weg zetten om geld te lenen, maar het platform biedt zichzelf ook aan als investeringsoptie. Bij Nexo word je namelijk met rente beloond als je je cryptocurrencies, fiatgeld of stable coins op het platform zet. Het is dus een goede optie als je passief inkomen wilt verdienen.

Passief inkomen via Nexo

Zoals benoemd kan je via Nexo passief inkomen creëren. Het platform geeft jou de optie om via diverse opties te investeren tegen een rente van tussen de 6% en 12% (afhankelijk van de van de optie die je kiest). Je hebt dus de optie om je vermogen net als bij een spaarrekening te laten groeien. Nexo biedt in verhouding met de bank wel een veel hoger rentepercentage. Je kan je geld in cryptocurrency, stable coins of fiatgeld weg zetten en hier hangt het rentepercentage aan. Daarnaast heb je nog de optie om het langer vast te zetten tegen een hoger rentepercentage. Uiteraard word je beloond voor een hoger risico, maar zelfs bij stable coins krijg je nog minimaal 6% rente. Nexo is dus een goede optie om nog een redelijk rentepercentage over je geld te verkrijgen en op deze wijze passief inkomen te creëren.

Kosten en fees

Bij het Nexo platform worden geen feest gerekend voor het storten of opnemen van jouw kapitaal. Het is dus in principe gratis om Nexo te gebruiken indien je geen geld wilt lenen via het platform. Indien je wel geld wilt lenen zal je een rentetarief moeten betalen over je lening.

Geld lenen via Nexo

Zoals hierboven benoemd betaal je over een lening bij Nexo rente. De kosten voor een lening is 5.9% op jaarbasis (bij gebruik Nexo token voor terugbetaling) of 11.9% op jaarbasis. Je wordt beloond wanneer je gebruik maakt van de Nexo token om je lening terug te betalen en daarom is het rentetarief voor die lening een stuk voordeliger. 

Het voordeel van een lening bij Nexo is dat je geen informatie over jouw persoonlijke financiën hoeft te verstrekken. De lening is gebaseerd op het bedrag dat jij aan onderpand kan geven. Over je onderpand kan je ongeveer de helft van het bedrag lenen. Dus wanneer je ongeveer €1000,- als onderpand hebt kun je ongeveer €500,- lenen. Let wel op dat je dagelijks rente betaald over je lening. Na aanvragen van de lening kan je verwachten dat je nog op dezelfde of volgende dag gebruik kunt maken van het geleende bedrag.

De app

De Nexo app ziet er visueel netjes uit en is makkelijk te gebruiken. Deze is te downloaden via zowel IOS als Android. Er zijn maar een aantal opties waar de gebruiker door kan navigeren en daarom is het eenvoudig voor iedereen. Naast dat je de app kunt gebruiken voor het geld lenen en/of het investeren van je geld hebben ze ook een nieuws sectie waar je interessante artikelen omtrent crypto kan lezen.

Het aanbod

Ben jij benieuwd naar het aanbod op het platform? De App biedt al een groot portfolio van meerdere grote crypto en stable coins aan. Daarbij blijft de keuze ook groeien. Let wel op dat de keuze in verhouding met een Binance momenteel nog zeer beperkt is. Echter gaat het bij de app ook niet om traden maar om je cryptocoins vast te zetten tegen een goed rente percentage.

Betrouwbaarheid

Bij Nexo zijn de assets verzekerd tot een waarde van $100 miljoen. Voor deze verzekering werken zij samen met Lloyd’s Bank in Londen. Lloyd’s bank bestaat al sinds 1765 en het lijkt dan ook een betrouwbare partij. Let echter wel op met het bedrag dat je op de app plaatst, soms is het goed om hoog risico te vermijden door je geld te verplaatsen vinden wij.

Eindoordeel

Nexo is een prima partij om je geld tegen een goed rentetarief vast te zetten met diverse opties. Voor leningen is het tevens eenvoudig om geld te lenen, maar let wel op je het geleende geld met een redelijke rentepercentage moet terug betalen.

Wil jij gebruik maken van Nexo en een mooie welkomstbonus van wel €100,- in bitcoin ontvangen? Maak dan een account van via deze link: Nexo account aanmaken.

Disclaimer: Beleggen/investeren brengt risico met zich mee. Wij geven informatie, omdat wij dit leuk vinden om te doen. Echter is dit geen advies, doe altijd je eigen onderzoek. Wil je beginnen met beleggen/investeren? Dat kan via één van onze linkjes die te vinden zijn op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente posts

Banner 500x500